четвртак, 23. јун 2011.

Fleksiseksualizam - nova moda i puka sebičnost

Čitajući dnevne novine, naiđoh na članak o sociološkom istraživanju rađenom u Americi u kome se govori o novoj modernoj seksualnoj tendenciji tamošnjeg društva - o fleksiseksualizmu. Pod ovim, uslovno rečeno novim oblikom seksualnog ponašanja, podrazumevaju se "izleti" heteroseksualnih žena u lezbejske "vode". Ono što bi generacije naših roditelja okarakterisale kao nezrelo eksperimentisanje ili eksplicitno (nedolično) ponašanje, mi danas imenujemo kao -fleksiseksualnost. Po čemu se ona razlikuje od biseksualizma ili homoseksualizma? Po tome što, ovim osobama isključivo psihička svest diktira obrazac ponašanja koji će primeniti. Dakle,ne postoji hormonski uticaj na odluke koje će formirati delovanje tih osoba u datim situacijama.
Naprotiv. Ove žene svesne su svog polnog identiteta ali se uprkos tome odlučuju na lezbejske veze/odnose pritom neretko zadržavajući svoje postojeće heteroseksualne partnere.
Postavlja se pitanje da li i kome ovakvo ponašanje šteti? I da li je nekada samo postojanje želje da se isprati postojeći "seksualni trend", diktiran od strane današnjih poznatih ličnosti sa svetske javne scene, dovoljno da opravda mogući emotivni bol koji te osobe nanose kako svom stalnom partneru, tako i novoj partnerki koja često nije ni upućena u svoju ulogu?
Gde je granica preko koje ne treba preći?

Нема коментара:

Постави коментар