субота, 11. фебруар 2012.

Koliko košta ljubav. Sv.Valentin na pragu

U susret Danu zaljubljenih, popularnom i prilično omiljenom prazniku i u našoj sredini, dosta se polaže na potragu i pronalazak idealnog poklona koji bi voljenoj osobi preneo poruku o našim osećanjima..
Nisam ljubitelj Sv.Valentina ali s obzirom da slavi ljubav kao i Sv.Trifun (jer gde je vino, tu je i ljubav), verujem da ga na neki pogodni način treba obeležiti dajući kao i uvek, neuporedivo veći primat emocijama nad novcem.
Ne postoji loš kao što ne postoji ni idealan način da nekome izrazite ljubav. Svaki iskreni i čisti osmeh, pogled, zagrljaj,reč i poljubac, najbolji su pokazatelji privrženosti i bliskosti.Koliko god bili spremni da izdvojite novca za potrebe impresioniranja svog partnera, ostaćete u senci ukoliko svoju pažnju,posvećenost i poštovanje ne pokazujete svakoga dana. Jer ljubav zahteva trud,vreme i negu, kao i sve ostale dragocenosti koje su nam date.
Danas se,međutim,marketing umešao u svaki kutak naših života. Od lične prezentacije zavisiće vam poslovni,emotivni,socijalni i svaki drugi uspeh,uključujući i osećaj samopouzdanja i samopoštovanja. Svesne toga, danas se umećem samoprezentacije hiljade kompanija bore za vašu naklonost i novac ostavljen u njihovim kasama a sve,dapaše,zarad vas.I vašeg partnera. I Dana zaljubljenih naravno. Stoga, kao godinama unazad, raznim popustima,poklonima,promocijama i atraktivno dizajniranim izlozima, svaki potrošač se mami u mrežu najboljih,naromantičnijih i najisplativijih poklona.
A koliko god da vam ponude -vi uvek imate više.
Sve dok ste svesni da vrednost onoga što osećate, ni najskuplji i najlepše upakovani dar ne može da nadmaši.
Kao i uvek, sreća je u nama a ne oko nas.
Kao i ljubav. I Dan zaljubljenih.
A onda svaki dan, (p)ostaje poseban.

Нема коментара:

Постави коментар